Krem supa od graška

by | 21 Aprila, 2020

Sastojci:

3 mrkve
2 kašike putera
2 kese smrznutog graška
150 g kisele pavlake
200 ml bijelog vina
so, biber
1–2 kašike šećera
par listova svježeg bosiljka

Priprema:

Očistiti mrkvu i isjeći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati mrkvu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.

U međuvremenu, u većoj šerpi zagrijati vodu i kuhati grašak oko 10 minuta. Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje. Zatim dodati mrkvu pa ispasirati sve štapnim mikserom. Umiješati kiselu pavlaku, naliti bijelo vino, posoliti i pobiberiti po ukusu te dodati šećer.

Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška i svježim bosiljkom. Služiti dok je topla, uz prepečeni hljeb.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.