Krem supa od kopra

by | 20 Februara, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 glavica crvenog luka
1 kašika brašna
1 veza kopra
250 ml vrhnja za kuhanje
1½ l povrtne supe
½ limuna (sok)
so, biber
ulje

Priprema:

1. Crveni luk očistiti i sitno isjeckati. Kopar oprati, dobro osuštiti i, neposredno pred dodavanje u čorbu, sitno isjeckati.
2. Na malo ulja i na umjerenoj temperaturi prodinstati crveni luk, a zatim dodati brašno i kratko pržiti uz lagano miješanje, vodeći računa da ne promijeni boju.
3. Zatim, dodati vruću supu od povrća (ili kocke rastvorene u vreloj vodi), kopar i začine, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok supa ne počne da se zgušnjava (treba da bude lagana, svilenkasta ali ipak homogena).
4. Dodati neutralno vrhnje i sve dobro sjediniti.
5. Servirati uz nekoliko kapi limunovog soka.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.