Krem supa od paradajza

by | 23 Jula, 2018

Sastojci: 

400 g pelata
stabljika celera
1⁄2 crvenog luka
1 čen bijelog luka
3 kašike maslinovog ulja
kašičica šećera
kašičica i 1/2 sušenog paradajza
sol
mljeveni šareni biber
crveni bosiljak
listići zelenog bosiljka za ukras
bujon
kašika tostiranih pinjola

Priprema: 

Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i celer.

Zatim dodajte protisnuti bijeli luk, sjeckane pelate, sušeni paradajz, šećer, sol, biber i listić bosiljka.

Dinstajte oko 15 minuta, pa usitnite štapnim mikserom.

Dodajte oko pola litre bujona i vratite supu na vatru dok ne zakuha.

Pokapajte s malo ulja, pospite mljevenim biberom, bosiljkom i pinjolima.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.