Krem supa od svježih gljiva

by | 13 Aprila, 2019

Ukusna krem supa od svježih gljiva, sa dodatkom prepečenog hljeba, idealan je odabir za toplo predjelo.

Sve što vam je potrebno je…

  • 150g isjeckanih shitake gljiva
  • 100g šampinjona
  • 50g maslaca
  • 2 isjeckana crvena luka
  • 15g brašna
  • 200 ml u vodi razmućene kocke za supu
  • 250ml pavlake za kuhanje
  • Prstohvat soli i bibera

Priprema: Rastopite maslac u velikoj šerpi, na srednjoj temperaturi. Dinstajte luk i gljive 10-ak minuta, dok ne omekšaju. Lagano dodajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Postepeno dodajte i vodu sa razmućenom kockom za supu i povremeno promiješajte. Kada se supa zgusne, dodajte pavlaku za kuhanje, pa potom začinite solju i biberom. Servirajte toplu supu, sa dodatkom mrvica prepečenog hljeba.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.