Kroketi od krompira

by | 29 Marta, 2013

Sastojci:

  • 600 g bijelog krompira
  • 2 jajeta
  • 250 g praške šunke
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • brašna po potrebi
  • 200 g majoneza
  • 40 g parmezana, so

Za paniranje:

  • 2 jajeta
  • prezle po potrebi
  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Bijeli krompir obariti zajedno sa ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krompir sjediniti sa jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po ukusu te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, te mijesiti dok se ne dobije mekše, glatko tijesto.
3. Prašku šunku isjeći na kockice.
4. Tijesto od krompira pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom za krofne na tijestu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti kašikicu sjeckane salame i preklopiti. Krajeve tijesta pritisnuti da se slijepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u prezlu. Zatim ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Pržene krokete preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.