Lagana krem čorba od karfiola

by | 19 Januara, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1 manji karfiol

1 crevni luk

1/2 manjeg celera

1 l pilećeg bujona

2 dl mlijeka

50 g pančete

peršunov list

so, biber

Priprema:

1. Na malo ulja ispržite sitno isjeckanu pančetu dok ne porumeni, a zatim izvadite na tanjir.

2. Na istom ulju ispržite sitno isjeckan crveni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte celer isječen na kockice i karfiol iskidan na cvjetiće.

3. Nalijte pilećim bujonom i kuvajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.

4. Posolite i pobiberite po ukusu i promiješajte.

5. Nakon toga usitnite štapnim mikserom, dodajte mlijeko i kuhajte još 2 minute.

6. Pospite sjeckanim peršunom i kockicama pržene slanine.

Savjet: U pripremi čorbice umjesto karfiola možete koristiti brokoli.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.