Marinirani patlidžan s roštilja

by | 28 Septembra, 2018

Sastojci: 

4 srednje velika patlidžana
so
maslinovo ulje za premazivanje ploški patlidžana
sok od 1 limuna
mljeveni biber
5 čenova bijelog luka
2 kašičice majčine dušice
100 ml maslinovog ulja

Priprema: 

Patlidžane narežite na ploške debljine otprilike 1 cm, posolite ih i pustite da odstoje 30-ak minuta da puste vodu. Potom ih operite, osušite papirnim salvetama i s jedne strane namažite ih uljem. Namazanu stranu stavite na rešetku roštilja i na umjerenoj vatri pecite pet minuta.

Ploške i odozgo namažite uljem, okrenite i pecite i s druge strane. Sok od limuna izmiješajte sa solju, biberom, protisnutim bijelim lukom, majčinom dušicom i maslinovim uljem.

Ostavite pečeni patlidžan da se ohladi. Zatim ga slažite u staklenku s poklopcem prelivajući ga pripremljenom marinadom. Posudu zatvorite i ostavite neko vrijeme u frižideru. Pečene patlidžane poslužite uz prepečeni kruh.

Izvor: kuhaj.story.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.