Namaz od srijemuša i sira

by | 3 Maja, 2018

Sastojci:

25 g (ili malo više) srijemuša
100 g krem sira (punomasnog)
150 g milerama
1,5 do 2 kašičice limunovog soka
pola kašičice soli
biber
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

1. Operite srijemuš, isjeckajte na krupno i zajedno sa solju i maslinovim uljem izmiksajte u sjeckalici, blenderu ili koristite štapni mikser.
2. Dodajte krem sir i mileram, limunov sok i maslinovo ulje. Ponovo izmiksajte na kratko, dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Probajte i prilagodite ukus – dodajte još soli po potrebi, limunovog soka ili ulja. Pospite biberom i još jednom sve fino izmiješajte i prespite u teglicu. Nakapajte malo maslinovim uljem i služite odmah uz fine krekere ili svjež hljeb. Čuvati u frižideru dobro zatvoreno.

Foto: Thinkstock Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.