Categories Predjelo

Okrijepite se: Ukusna celer čorba

Foto: Guliver/Thinkstock

Potrebno je:

1 glavica celera
50 g maslaca
1 l skuhane supe (domaće ili od kocke)
1 kašika gustina
1 dl mliheka
2- 3 kašike sjeckanog lista celera
so
bibera
mješavina začina

Priprema: 

Celer očistiti i isjeći na kockice. U odgovarajućoj šerpi otopiti maslac, a zatim dodati isjeckani celer i pržiti ga, dok ne omekša.

Naliti supom od povrća i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.

Pred kraj kuhanja dodati mješavinu gustina i mlijeka, začine po ukusu i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Gotovu čorbu posuti sjeckanim lišćem celera.

IZVOR: RECEPTI.COM

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *