Originalne tortilje

by | 26 Januara, 2013

Sastojci:

  • 8 tortilja
  • 150 g kačkavalja

Za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mljevene junetine
  • 200 g kačkavalja
  • 1 ljuta paprika
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 jaje
  • so, ulje
  • 1 dl pavlake

Za preliv:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 sveža paprika
  • 400 g pelata paradajza
  • 1 kašikica šećera
  • 2 dl juneće supe
  • ulje, so

Način pripreme:

Fil:
1. Crni luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
2. Kada je meso napola gotovo, dodati ljutu papričicu isječenu na kolutove, sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.

Preliv:
1. Crveni luk i svježu paprika isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk i papriku, a zatim dodati izgnječeni pelat paradajza, bijeli luk i začine po ukusu. Sipati juneću supu i dinstati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Gotov preliv skloniti sa ringle i kada se ohladi izmiksati.

Finalni postupak:
1. Tortilje blago propržiti sa obje strane. Potom ih premazati mjšavinom pavlake i jajeta te po njima rasporediti fil od mesa. Preko mesa posuti malo rendanog kačkavalja i preklopiti.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati malo preliva od paradajza. Preko njega poslagati punjene tortilje tako da se na krajevima preklapaju i preliti ih preostalim prelivom.
3. Na kraju tortilje posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.