Paketići sa kobasicama

by | 31 Marta, 2013

Sastojci:

  • 400 g tankih roštilj kobasica
  • 200 g slanine u listovima
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • susam

Priprema:

1. Roštilj kobasice pomoću čačkalice izbostiti na nekoliko mjesta, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Pržene kobasice isjeći na manje komade dužine 5 cm.
3. Svaki komad uviti u list slanine i kratko propržiti na ulju da slanina porumeni. Zatim ocijediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
4. Lisnato tijesto pomoću oklagije istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem isjeći na kvadrate (7×7 cm).
5. Na svaki kvadrat staviti kobasicu u slanini i urolovati. Krajeve tijesta ručno pritisnuti da se slijepe, a višak tijesta odstraniti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati punjene paketiće. Premazati ih jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.