Paprike punjene sirom

by | 18 Juna, 2014

Clipboard084

Sastojci:

  • 4 veće paprike
  • 150 g feta sira
  • 150 g sira u krišci
  • 60 g kačkavalja
  • 1 glavica luka
  • 200 g mesnate slanine
  • 60 g margarina
  • 1 kašika brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Paprike uzdužno presjeći napola i očistiti od sjemena. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni dok ne omekšaju.
2. Crni luk isjeći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće.
3. Na malo ulja propržiti luk, sve dok ne bude staklast, a zatim dodati slaninu, te i nju kratko propržiti.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti feta sir i sir u krišci, i izgnječiti viljuškom. Dodati prženi luk, slaninu i polako promiješati.
5. U manjoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati sve dok se ne zgusne. Pripremljen sos začiniti po ukusu.
6. Omekšale paprike izvaditi iz rerne i ocijediti ih od suvišne tečnosti. U svaku papriku staviti malo pripremljenog fila, preliti bešamel sosom, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu da se zapeče.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.