Paradajz čorba s gljivama

by | 2 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

200 g šampinjona
200 g bukovača
5 dl soka od paradajza
7 dl supe od povrća
1 glavica crvenog luka
50 g celera
1 dl vrhnja za kuhanje
mješavina začina
ulje, biber

Priprema:

1. Šampinjone i bukovače isjeći na listove, crveni luk na sitne kockice, a celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati bukovače i celer pa nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok gljive ne omekšaju.
3. Potom dodati šampinjone te i njih kratko prodinstati.
4. Zatim sipati mješavinu supe od povrća i soka od paradajza, dodati začine po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi.
5. U gotovu čorbu umiješati vrhnje za kuhanje.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.