Pasta od paradajza sa kobasicama

by | 5 Marta, 2013

Sastojci:

  • 400 g spiralne tjestenine
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 čena češnjaka
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g šampinjona
  • 100 g tanke suhe kobasice
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 kašikica šećera
  • 1 feferona
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 40 g parmezana
  • 25 g putera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Šampinjone, slaninu i crni luk isjeći na kockice, suhu kobasicu na kolutove, a feferonu i češnjak što sitnije isjeckati.
2. Pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, crni luk i češnjak. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pelat paradajza i šećer pa dinstati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršun i feferonu, začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi da se dobije željena gustina.
6. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je procijediti od suvišne tečnosti.
7. U fil od paradajza dodati obarenu tjesteninu i puter te polako promiješati kako bi se puter otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.