Pečeni kukuruz sa čilijem

by | 21 Augusta, 2018

Sezona kukuruza se polako bliži kraju, stoga  za ljubitelje ovog  povrća donosimo interesantan i brz recept, koji zahtijeva svega 15  minuta vremena, a garantuje vam ukusan obrok.

Sastojci:

  • 6 klipova kukuruza
  • 2 kašike čili sosa
  • 50g maslaca
  • 2 kašike bijelog luka u prahu
  • 1dl soka od limete
  • Kašičica vlašca
  • Kašičica peršuna
  • Prstohvat bibera i soli
  • Majoneza po želji

Priprema: Na laganoj vatri rastopite maslac. U posudi izmiješajte čili sos, rastopljeni maslac, bijeli luk u prahu i sok od limete. Izmiješajte pa dodajte so i biber. Isto tako, u smjesu možete dodati i rendani sir i komadiće salame, ali u tom slučaju izbacite so. Klipove kukuruza namažite smjesom pa pecite na grillu 10-ak minuta. Okrenite kukuruz dok sa svake strane ne dobije boju i svaki put ga lagano zalijte smjesom. Kad kukuruz bude gotov prelijte ga ostatkom smjese i pospite vlašcem i peršunom. Po kukuruzu možete dodati i malo majoneze (po želji).

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.