Pečurke s brokulama i bešamelom

by | 6 Decembra, 2013

Sastojci:

  • 8 većih šampinjona
  • 150 g mesnate slanine
  • 3 dl mlijeka
  • 1 kašika putera
  • 1 puna kašika brašna
  • 20 g parmezana
  • 1 veći paradajz
  • 1 manja brokula
  • mješavina začina
  • ulje, so

Priprema:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i isjeći na kocke. Mesnatu slaninu takođe isjeći na kocke.
2. Na malo ulja propržiti sjeckane drške pečuraka a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
3. Klobuke šampinjona posebno propržiti na vrelom ulju.
4. Brokulu iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi.
5. Posebno otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.
6. Klobuke šampinjona napuniti smjesom od slanine, preko nje staviti po jedan cvijet brokule i preliti bešamelom.
7. Paradajz isjeći na kolutove pa na svaki kolut paradajza staviti po jednu punjenu pečurku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.