Pica sa pršutom, mocarelom i smokvama by 24Kitchen

by | 7 Januara, 2013

Za tijesto za picu:

  • 500 g brašna
  • 2 kašikice soli
  • 5 g suhog kvasca
  • 290 ml tople voda
  • 60 ml maslinovog ulja

Za fil:

  • 1 pakovanje paradajz-pirea
  • 2 kugle mocarele
  • 8 kriški pršute
  • so i biber
  • 5 komada svježih smokvi
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. Tijesto umjesite u činiji sa brašnom, kvascem i soli. Napravite udubljenje u samoj smjesi i
sipajte toplu vodu i maslinovo ulje. Mutite tijesto mikserom 5 minuta ili 10 minuta ručno. Od
tijesta napravite loptu i uvijte je u providnu foliju. Ostavite tijesto da naraste 30-40 minuta.
2. Razvijte tanko pola tijesta. Stavite ga u pleh i izbockajte viljuškom na različitim mjestima.
3. Dobro namažite paradajz-pireom. Odozgo isjeckajte mocarelu. Nakon toga dodajte
ravnomerno tanke kriškš šunke. Isjecite 3 smokve na čotvrtine, stavite i njih. Malo posolite i
pobiberite. Pecite picu 15-20 minuta na 220 stepeni.
4. Dekorišite picu ostatkom smokvi, svježim listovima bosiljka I maslinovim uljem.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.