Pileće rolnice

by | 16 Decembra, 2013

recept

Sastojci:

  • 150 g klobuka šampinjona (šeširića)
  • 120 g suhog vrata
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 3 češnja bijelog luka
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 kašičica gustina
  • mješavina začina
  • 40 g parmezana

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Istanjene šnicle uzdužno isjeći na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suhog vrata, zatim klobuk šampinjona pa urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih zaliti bijelim vinom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti sitno sjeckani bijeli luk pa dodati mješavinu gustina i supe, začiniti po ukusu i kuhati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolnice i posuti ih parmezanom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.