Piroške

by | 15 Maja, 2013

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl vode
  • 150 g fete
  • 1/2 kašičice sirćeta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl kiselog mlijeka
  • 1 kašičica šećera
  • so

Fil:

  • 200 g fete
  • 150 g praške šunke

Za prženje:

  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Sjediniti mlako mlijeko, šećer, kašičicu brašna i svjež kvasac te promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mlijeko, sirće, prašak za pecivo, jaja i soli po ukusu pa izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Umhešeno tijesto staviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru 60 min.
4. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i isjeći na manje pravougaonike.
5. Feta sir isjeći na štapiće i uviti ih u list praške šunke.
6. Na svaki pravougaonik staviti rolnicu od sira i šunke pa urolovati i krajeve sljepiti. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.