Pita od heljde sa sirom

by | 5 Februara, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

6 jaja
7 dl mlijeka
15 punih kašika heljdinog brašna
pola kašičice sode bikarbone
soli po ukusu
ulje
300 g usitnjenog sira
1 vezica peršuna

Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Umutite jaja, pa dodajte mlijeko, brašno i sodu bikarbonu i mutite svek dok ne dobijete finu smjesu malo gušću od one za palačnike.
3. Namažite tepsiju uljem i u nju nanesite onoliko smjese koliko je potrebno da se pokrije dno.
4. Tepsiju stavite u rernu i pecite do 5 minuta. Kada izvadite koru iz rerne, pospite je usitnjenim sirom i peršunom, pa odozgo opet prelijte smjesom od heljdinog brašna, a zatim tepsiju vratite u rernu da se kora peče.
5. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite testo i sir. Kada se malo zapeče poslednji sloj kore, pitu isecite na kockice i vratite je u rernu da se peče dok ne dobije finu boju.

Izvor: Stvar ukusa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.