Pita od kiselog kupusa sa slaninom by 24Kitchen

by | 5 Januara, 2013

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • So
  • 500 g kiselog kupusa
  • 3 jaja
  • So i biber
  • 150 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • 50 g brašna
  • 100 g rendanog sira
  • 1 tabla lisnatog tijesta

Način pripreme:

1. Oljuštite i isjecite krompir na kockice. Kuhajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta.
2. Isjecite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta. Luk isjecete na polumjesece, a papriku na tanke trake. Dodajte ih slanini na oko 3 minuta, dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom.
3. Izvadite na nekoliko minuta lisnato tijesto da se otopi.
4. Procijedite kiseli kupus. Koristite isjeckan kupus koji je fermentisao u tegli. Umutite dva jaja, začinite solju i biberom i dodajte kupusu. Promiješajte.
5. Procijedite krompire i vratite ih kratko na vatru. Brašno dodajte slanini i povrću i promiješajte. Isključite vatru i dodajte sir, promiješajte. Dodajte krompire i promiješajte. Smjesu prebacite u duboku posudu za pečenje i ravnomerno rasporedite. Prelijte kupusom i rasporedite.
6. Dasku pobrašnite i razvijte lisnato tijesto u pravougaonik. Prebacite ga preko kupusa. Uvucite ivice unutra i dobro ga pritisnite viljuškom. Tijesto premažite umućenim jajetom. Pitu pecite 15 minuta u već ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.