Pita od špinata

by | 27 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g špinata
  • 200 g šampinjona
  • 3 struka mladog luka
  • 1 dl ulja
  • 300 g mladog sira
  • 300 g švapskog sira
  • 3 jajeta
  • so

Za preljev:

  • 4 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Očišćeni špinat obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Šampinjone isjeći na listove, a mladi luk na kolutove. Potom propržiti na malo ulja da povrće omekša a suvišna tečnost uvri.
3. U većoj posudi sjediniti špinat, izmrvljeni mladi sir, jaja, švapski sir i dinstano povrće. Posoliti po ukusu i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Uzeti dvije kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati sa malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo fila i urolati. Na isti način filovati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju oslagati filovane rolne i isjeći ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.