Pletenice s puterom od kikirikija

by | 25 Marta, 2018

Sastojci:

500 g mekog brašna tipa 400
200 ml mlijeka
80 g krem sira
80 g margarina
20 svježeg kvasca
150 g putera od kikirikija
2 kašike šećera
1 jaje
100 g smeđeg šećera

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mlijeko, ½ kašike šećera, kašičicu brašna i svježi kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U veću posudu za miješenje sipati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, krem sir, margarin i preostali šećer te dobro izmiješati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto premijesiti u manje jufke veličine kajsije i ostaviti ih da odmore 20 min. Potom svaku jufku istanjiti po sredini i na nju staviti ravnu kašičicu putera od kikirikija te je obložiti tijestom.
4. Punjenu jufku okrenuti tako da završeci budu okrenuti nadole, a potom je istanjiti oklagijom da bi se dobila duguljasta forma. Istanjeno tijesto okruglim zupčastim nožem zasjeći po sredini na trake, a potom ga uvrnuti u spiralu. Spiralu smotati ukrug i staviti u korpicu za mafine. Na isti način oblikovati preostale jufke.
5. Pletenice premazati umućenim jajetom i posuti šećerom. Peći ih u zagrijanoj rerni na 200˚C dok ne porumene.

Foto: Dobra Hrana Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.