“Pljeskavice” od tikvica i parmezana

by | 12 Oktobra, 2018

Sastojci:

1 jaje
1 ljutika
1 kašika peršuna
sol
svježe mljeveni biber
2 šolje tikvica
1/2 šolje parmezana
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Razbiti jaje u većoj posudi, dodati ljutiku ili luk, peršun, sol i biber. Naribanu tikvicu staviti na papirni ubrus, skupiti vrhove i iscijediti tekućinu iz tikvica. Zatim dodati tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmješati da se sastojci sjedine.

Zagrijati ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojiti na 4 djela, od njih na tavi formirati 4 pljeskavice.

Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno sa tavom premjestiti u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni i to na 10 minuta.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.