Pohovane pečurke

by | 10 Decembra, 2013

pecurke4

Sastojci:

  • 32 manja šampinjona
  • 80 g suhog vrata
  • 3 kašike švapskog sira
  • 40 g kačkavalja
  • 1/2 praziluka
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 200 g majoneza
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i isjeći ih na kocke.
2. Suhi vrat i praziluk isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati sjeckane drške šampinjona te i njih kratko propržiti. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Potom dodati švapski sir, kačkavalj, suhi vrat i začine po ukusu pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti polovinu pečuraka te ih preklopiti praznim klobucima.
6. Ovako pripremljene pečurke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju s obje strane dok ne porumene.
7. Pohovane pečurke preliti majonezom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.