Categories Predjelo

Portugalska supa

Sastojci: 

500 g krompira
1 poriluk
1 glavica crvenog luka
200 g kelja ili raštike
250 g dimljene pikantne kobasice
100 ml maslinovog ulja
1 vezica peršuna-list
sol, papar

Priprema:

Listove kelja nasijecite na rezance. Na maslinovom ulju dinstajte luk 10 minuta, dodajte poriluk nasječen na kolute i kockice krompira.

Zalijte sa 3 dl vode. Kad je krompir kuhan, usitnite štapnim mikserom.

Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj i nakon 10 minuta kobasicu nasječenu na kolutove – ona daje miris i okus jelu. Promiješajte i začinite po želji.

Začinite maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.

Izvor: dobartek.spar.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *