Prijedlog za ručak: Potaž od tikvica

by | 15 Jula, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 2 tikvice
– 1 glavica crvenog luka
– pola veze kopra
– malo maslinovog ulja
– 1 čen bijelog luka
– morska so

Priprema:
1. Crveni luk sitno isjeckati pa ga ispržiti na malo ulja dok ne postane staklast.
2. Zatim dodati tikvice isječene na kockice i izgnječen bijeli luk. Naliti vodom da ogreznu i posoliti po ukusu.
3. Kuhati oko 15 minuta (po potrebi dodavati vode), a zatim skloniti s ringle i sve izmutiti ručnim blenderom.
4. Kopar oprati i sitno isjeckati. Ubaciti u potaž od tikvica i kuhati još nekoliko minuta kako bi pustio aromu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.