Prilog od mrkve

by | 5 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g mrkve
250ml bijelog vina
500 ml vode
so, biber
1 struk mladog luka
pola vezice peršunovog lista
sok od 1 limuna

Priprema:

1. Mrkvu očistiti pa isjeći na kolutove.
2. Preliti mješavinom vode i vina te posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Dodati sok od limuna i iseckan peršun pa kuvati na laganoj vatri.
4. Kad omekša, ocediti, a tečnost ostaviti da se kuva dok se količina ne prepolovi.
5. Nakon toga vratiti šargarepu pa ostaviti da se ohladi.
6. Posuti naseckanim mladim lukom i poslužiti.

Izvor: posaljirecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.