Princeze od ajvara

by | 28 Marta, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 5 jaja
  • 125 g margarina
  • 250 g brašna
  • 4 dl vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ajvara,
  • so

Za fil:

  • 600 g švapskog sira
  • 200 g praške šunke
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 2 fileta pečene paprike
  • 1 manja zelena salata
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:
1. U dublju šerpu sipati vodu, dodati margarin i malo soli pa ostaviti da proključa.
2. Potom skloniti sa šporeta, dodati brašno i miješati dok se ne zgusne.
3. Vratiti šerpu na ringlu i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok tijesto ne počne da se odvaja od zidova posude.
4. Pripremljeno tijesto ostaviti da se ohladi, a zatim uz neprestano miješanje dodavati jedno po jedno jaje. Na kraju dodati ajvar, prašak za pecivo i promiješati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega pomoću poslastičarskog džaka istiskivati fil u gomilicama veličine oraha. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC oko 35 min.

Fil:
1. Pečenu papriku i prašku šunku isjeći na kockice.
2. Isjeckane sastojke sjediniti sa švapskim sirom, bijelim lukom u prahu i začinima po ukusu. Dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Finalni postupak:
1. Krofne ostaviti da se ohlade, a zatim ih presjeći napola.
2. Svaku krofnu napuniti listom zelene salate i kašikicom pripremljenog fila i preklopiti.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.