Proljetne rolnice pečene u rerni

by | 5 Marta, 2017

Foto: Pošalji recept / Stockfood

Sastojci:

6 kora za pitu
180 g graška
180 g crvene paprike
180 g mladog luka
120 g tunjevine iz konzerve
srce zelene salate
so, biber
ulje

Priprema:

1. Grašak obariti i dobro ocijediti od viška tečnosti.
2. Crvenu papriku i mladi luk očistiti i isjeckati na sitne kockice. Zelenu salatu oprati, osušiti od viška tečnosti i usitniti. Tunjevinu ocijediti od ulja.
3. Sve sastojke sjediniti i dobro promiješati. Začiniti po ukusu.
4. Kore za pitu razlistati i isjeći na tri dela, širom stranom.
5. Na dno trake dobijene od kora za pite staviti povrće, ivice blago premazati vodom i preklopiti, pa urolati.
6. Rolnice složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
7. Služiti tople uz sos po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.