Punjene kifle

by | 31 Oktobra, 2013

punjene-kifle

Sastojci:

  • 8 manjih puter kifli
  • 200 g suhog vrata
  • 5 jaja
  • 2 dl pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 3 struka mladog luka
  • 1 manja crvena paprika
  • mješavina začina

Priprema:

1. Kiflama pažljivo odsjeći gornje dijelove i izdubiti sredinu. Polovinu izdubljenog peciva izmrviti i ostaviti za punjenje dok preostali dio neće biti potreban.
2. Suhi vrat i crvenu papriku isjeći na kockice, mladi luk na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Posebno umutiti jaja i pavlaku pa dodati izmrvljenu sredinu kifli, crvene paprike, suhi vrat, kačkavalj i mladi luk. Začiniti po ukusu i promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti izdubljene kifle.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene kifle. Peći ih u zagrijanoj rerni na 180 ºC oko 25 minuta, dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.