Punjene korpice

by | 23 Jula, 2014

Clipboard049

Sastojci:

  • 6 parčadi tost hljeba
  • 4 jajeta
  • 80 g putera
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 1 kašika parmezana
  • 120 g praške šunke
  • 1/2 crvene paprike
  • 6 šeri paradajza
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Parčadima tost hljeba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemena, te je isjeći na kockice. Prašku šunku takođe isjeći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
4. Parčad tost hljeba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani dio okrene nadolje i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji dio fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrijanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.