Punjene pituljice

by | 14 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 3 jajeta
  • 180 g brašna
  • 40 g parmezana
  • 100 g suhog vrata
  • 1 prašak za pecivo
  • mješavina začina

Priprema:

1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Suvi vrat sitno isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smjesa.
4. Zatim dodati tikvice, suhi vrat i začine po ukusu te polako promiješati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smjesu.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice tijesta pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.