Punjene pohovane tikvice

by | 3 Januara, 2014

Clipboard012

Sastojci:

  • 4 manje tikvice
  • 150 g suhog vrata
  • 150 g kačkavalja
  • 20 g parmezana
  • 200 g prezli
  • 3 jajeta
  • ulje
  • 200 g brašna
  • 200 g majoneza
  • mješavina začina

Priprema:
1. Tikvicama odsjeći vrhove a zatim oguliti koru i uzdužno ih presjeći napola. Potom pažljivo kašičicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po ukusu, napuniti rendanim kačkavaljem, a zatim preklopiti listovima suvogvrata veće, podviti ih da budu u ravni s mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezle i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najpre s jedne, a zatom i s druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.