Punjene tikvice

by | 27 Januara, 2013

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 200 g kačkavalja
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 80 g mariniranih šampinjona
  • 100 g suhog vrata
  • origano, ulje
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Tikvicama odjseći drške, a potom ih uzdužno presjeći napola. Kašikicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je
isjeckati.
2. Pelat paradajza isjeći na kocke, marinirane šampinjone na listove, a crni luk što sitnije isjeckati. Pomoću noža za
guljenje isjeći kačkavalj na tanke listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, origano i začine po ukusu. Dinstati
na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suhi vrat.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u
zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja
tikvice izvaditi iz rerne, preko fila nanijeti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.