Punjene tikvice s grizom i bulgurom by 24Kitchen

by | 3 Januara, 2013

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 2 povrtne kocke za supu
  • 1 litra vode
  • 2 šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 200 g bulgura
  • maslinovo ulje
  • 1 kašikice karija
  • 5 grančica peršuna
  • 200 g griza
  • 100 g rendanog parmezana
  • So i biber
  • 9 čeri paradajza

Način pripreme:

1. Isjecite tikvice po dužlni, te ih izdubite malim nožem. Ugrejte vodu u loncu i ubacite kocke za supu. Čim se rastope, stavite tikvice i smanjite vatru. Poklopite i kuhajte oko tri minuta.
2. Skuhajte bulgur u odnosu 1:3 u slanoj vodi. Probajte da li je skuhan, pa ako još ima vode, procijedite.
3. lsjeckajte crni i bijeli Iuk na sitno pa ih dinstajte u podmazanoj šerpi. Pečurke iskidajte iIi isjecite na komade i stavite ih u šerpu. Dodajte kari i promiješajte. Kada pečurke počnu da se uvijaju, dodajte isjeckanu unutrašnjost tikvica. Pospite isjeckanim vlašcem.
4. Napunite tikvice smjesom od povrća i poređajte ih u posudu za pečenje. Vrh prekrijte grizom i krupno narendajte parmezan. Zapecite tikvice, I5 minuta na 200 stupnjeva.
5. Bulgur začinite maslinovim uljem, seckanim peršunom i vlašcem.
6. Posolite tople punjene tikvice s bulgurom i čeri paradajzom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.