Punjeni patlidžani

by | 13 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 4 srednja plava patlidžana
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 paradajz
  • 80 g mariniranih šampinjona
  • 100 g kečapa
  • 40 g sušenog paradajza
  • 4 dl soka od paradajza
  • 2 dl bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Nožem za guljenje uzdužno skinuti koru sa plavog patlidžana na nekoliko mjesta.
2. Potom patlidžane poslagati u nauljeni pleh i prekriti folijom. Peći u zagrijanoj rerni dok ne omekšaju.
3. Izvaditi ih iz rerne, zasjeći po sredini i izvaditi meso. Izvađeno meso sitno isjeckati.
4. Crni luk, sušeni paradajz i crvenu papriku isjeći na kockice, šampinjone na listove, a bijeli luk ispasirati.
5. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone, meso patlidžana, sušeni paradaz, kečap i začine po ukusu. Pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
7. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost patlidžana, a preko poslagati kolutove paradajza.
8. Posebno sjediniti sok od paradajza, bijelo vino, ulje i malo vode pa sipati u vatrostalnu činiju. Poslagati u nju punjeni patlidžan i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.