Pužići od špinata

by | 1 Maja, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 600 g mekog brašna (tipa 400)
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2 bjelanca
  • 1 jaje
  • 1 kašikica šećera
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 100 g margarina
  • so

Za fil:

  • 400 g švapskog sira
  • 2 žumanjka
  • 300 g špinata
  • so

Tijesto:

1. U manjoj posudi sjediniti polovinu mlakog mlijeka, šećer, svjež kvasac i kašiku brašna te dobro izmiješati da ne ostanu grudvice.
2. U posudi za miješenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, margarin, bjelanca i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Špinat obariti u slanoj vodi pa ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
2. Sjediniti švapski sir, žumanjke, špinat i malo soli po ukusu.

Finalni postupak:

1. Nadošlo tijesto podijeliti na kuglice. Svaku kuglicu istanjiti kao palačinku. Potom je premazati sa malo fila i urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
2. Rolnice saviti ukrug (da dobiju izgled puža), a potom ih kuhinjskim makazama zasjeći na nekoliko mjesta.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, u njega poslagati pripremljene pužiće i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.