Pužići s maslinama i tunjevinom

by | 19 Februara, 2014

puzici

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g crnih maslina bez koštica
  • 3 kašike posnog majoneza
  • 1 manja konzerva tunjevine
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina

Priprema:
1. U blenderu sjediniti crne masline bez koštica, tunjevinu, posni majonez, senf, pasirani bijeli luk i peršun. Potom izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa. U pripremljenu smjesu dodati začine po ukusu.
2. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim cijelu površinu tijesta premazati pripremljenom smjesom od maslina.
3. Filovano tijesto pažljivo urolovati. Oštrim nožem rolat isjeći na parčad debljine 2 cm.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene pužiće. Peći ih u zagrojanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.