Salata s tunjevinom

by | 11 Decembra, 2013

salata1

Sastojci:

  • 2 veće konzerve tunjevine
  • 1 kg krompira
  • 6 većih mrkvi
  • 1 zelena salata
  • 6 jaja
  • 400 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 4 češnja bijelog luka
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krompir obariti zajedno s ljuskom pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mrkvu i jaja takođe obariti i izrendati na krupno rende.
3. Zelenu salatu oprati i isjeći na trake.
4. Tunjevinu ocijediti od suvišne masnoće.
5. Posebno pripremiti preliv: kisele krastavce sitno isjeckati a bijeli luk ispasirati. Umutiti majonez i pavlaku te dodati kisele krastavce, bijeli luk i začine po ukusu i promiješati.
6. U odgovarajuću staklenu posudu ređati naizmjenično sloj rendanog krompira, malo preliva od majoneza, sloj tunjevine, preliv, sloj mrkve, preliv, sloj mješavine zelene salate i rendanih jaja, preliv. Postupak ponoviti još jednom i završiti prelivom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.