Salata s pohovanim karfiolom

by | 19 Septembra, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 1 karfiol srednje veličine
  • 150 g šeri paradajza
  • 100 g graška šećerca iz konzerve
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 dl biljne pavlake
  • 100 g majoneza
  • 100 g pečenice
  • začin C, so

Za pohovanje:

  • 4 jajeta
  • 100 g brašna
  • 150 g prezli
  • 2 dl ulja

Priprema:

1. Karfiol očistiti, iskidati na manje cvjetove, te ga obariti u slanoj vodi. Šeri paradajz isjeći na polovine, a pečenicu na trake.
2. Obaren karfiol procijediti, uvaljati ga u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu, pa pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumeni.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pohovan karfiol, šeri paradajz, grašak, kukuruz i pečenicu, te preliti mješavinom biljne pavlake i majoneza. Pripremljene sastojke izmiješati i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.