Bogata salata

by | 23 Januara, 2013

Sastojci:

  • 500 g kukuruza šećerca
  • 500 g krompira
  • 350 g mrkve
  • 250 g kiselih krastavaca
  • 250 g praške šunke
  • 1 kašika susama
  • 250 g majoneza
  • 2,5 dl pavlake
  • so, biber

Priprema:

1. Mrkvu, prašku šunku i kisele krastavce isjeći na kockice.
2. Krompir dobro oprati pa zajedno sa ljuskom kuhati dok ne omekša. Procijediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati mrkvu i nastaviti sa kuhanjem. Kada mrkva omekša, dodati kukuruz šećerac te kuhati dok povrće ne omekša. Na kraju ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i začine po ukusu.
5. Sjediniti krompir, kukuruz šećerac, prašku šunku, mrkvu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mješavinom, dodati susam i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.