Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
Priprema:
1. Mrkvu, prašku šunku i kisele krastavce isjeći na kockice.
2. Krompir dobro oprati pa zajedno sa ljuskom kuhati dok ne omekša. Procijediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati mrkvu i nastaviti sa kuhanjem. Kada mrkva omekša, dodati kukuruz šećerac te kuhati dok povrće ne omekša. Na kraju ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i začine po ukusu.
5. Sjediniti krompir, kukuruz šećerac, prašku šunku, mrkvu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mješavinom, dodati susam i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana