Kremasta salata s ciklom i bijelim mesom

by | 11 Aprila, 2018

Sastojci:

300 g cikle
400 g bijelog mesa (pileće, ćureće)
300 g kiselog vrhnja
1 limun (sok)
timijan
so, biber
list peršuna

Priprema:

1. Ciklu dobro oprati i skuhati. Kuhanu ciklu procijediti od viška vode i ostaviti da se prohladi. Oguliti je i ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Piletinu oprati i obariti u slanoj vodi. Procijediti i ostaviti da se ohladi.
3. U dubljoj posudi sjediniti kiselu pavlaku, limunov sok, timijan, so i biber.
4. Meso usitniti što bolje ili samljeti u blenderu pa dodati u vrhnje.
5. Na kraju, dodati sitno izrendanu ciklu, dodatno začiniti po ukusu i promiješati.
6. Sipati u posudu s poklopcem, zatvoriti i ostaviti da se ohladi.
7. Dekorisati peršunovim listom, pa služiti hladno, kao predjelo ili namaz.

Foto: Thinkstock Izvor: posaljirecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.