Kremasta salata sa ciklom i bijelim mesom

by | 5 Januara, 2017
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

300 g cikle
400 g bijelog mesa (pileće, ćureće)
300 g kisele pavlake
1 limun (sok)
timijan
so, biber
list peršuna

Priprema:

1. Ciklu dobro oprati i skuhati. Kuhanu ciklu procijediti od viška vode i ostaviti da se prohladi. Oguliti je i ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Piletinu oprati i skuhati u slanoj vodi. Procijediti i ostaviti da se ohladi.
3. U dubljoj posudi sjediniti kiselu pavlaku, limunov sok, timijan, so i biber.
4. Meso usitniti što bolje ili samljeti u blenderu pa dodati u pavlaku.
5. Na kraju, dodati sitno izrendanu ciklu, dodatno začinitii po ukusu i promiješati.
6. Sipati u posudu sa poklopcem, zatvoriti i ostaviti da se ohladi.
7. Dekorisati peršunovim listom, pa oslužiti hladno, kao predjelo ili namaz.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.