Krompir salata s tunjevinom

by | 23 Decembra, 2013

Clipboard019

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 150 g šeri paradajza
  • 1 velika konzerva tunjevine
  • 1 veza mladog luka
  • 1 kašičica mirođije
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krompir zajedno s ljuskom obariti. Potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi te ga oguliti i isjeći na krupnije kocke.
2. Zelene i crne masline bez koštica isjeći na kolutove, mladi luk na kockice, a šeri paradajz na četvrtine.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. U većoj posudi sjediniti krompir, crne i zelene masline, mladi luk, šeri paradajz i tunjevinu.
5. Posuti mirođijom, preliti maslinovim uljem i dodati začine po ukusu pa polako promiješati varjačom. Pripremljenu salatu prije služenja rashladiti u frižideru.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.