Kukuruz salata sa tunjevinom

by | 19 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 500 g krompira
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kašika susama
  • 200 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • mješavina začina
  • 1/2 limuna
  • so, biber

Priprema:

1. Krompir dobro oprati pa ga sa ljuskom obariti.
2. Obareni krompir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i ocijediti ga od suvišne tečnosti.
4. Susam kratko propržiti u suhom teflonskom tiganju.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne tečnosti, a kisele krastavce isjeći na kockice.
6. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu.
7. U odgovarajućoj posudi sjediniti kukuruz, krompir, kisele krastavce, tunjevinu i susam. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i pavlake pa polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.