Categories Salate

Kus-kus salata s pikantnom piletinom

Sastojci:
Sos
1 manji paradajz
½ žute paprike
½ manjeg krastavca
Kus-kus
50 g kus-kusa
70 ml vode
1 kašika sjemenki šipka
kocka feta sira
malo oraha
Piletina
1 manji pileći file
¼ kašičice mljevenog kima
¼ kašičice mljevenog korijandra
¼ kašičice dimljene paprike
sol i biber po ukusu
maslinovo ulje
Preliv
1 puna kašika humusa
1 kašika jogurta
1 kašika soka od limuna

Priprema:

Pomiješajte začine za meso pa file dobro uvaljajte u njih sa svih strana. Pržite u tavici na malo ulja, na srednje jakoj temperaturi pazeći da začini ne zagore. Izvadite na tanjir.

Paradajz, papriku i krastavac nasijecite na kockice pa pomiješajte, posolite po želji i dodajte malo maslinovog ulja.

Pomiješajte sastojke za dresing.

Vodu za kus-kus stavite da proključa pa prelijte preko kus-kusa i ostavite nekoliko minuta upije. Kus-kus promiješajte viljuškom kako biste razbili grudvice. Dodajte zrna šipka, malo soli, mrvljeni feta sir i nasjeckane orahe.

Meso narežite na šnite ili na veličinu zalogaja i sve pomiješajte.

Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *