Libanska salata fatuš s hlebom by 24Kitchen

by | 29 Januara, 2013

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 4 paradajza
  • 2 supene kašike pinjola
  • 4 struka mladog luka
  • pola veze svježe nane
  • 2 zelene paprike
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena salata
  • 1 fokača hlab
  • maslinovo ulje

Za pesto sos:

  • 1 veza svježeg bosiljka
  • 1 čen bijelog luka
  • 30 g parmezana
  • 8 supenih kašika maslinovog ulja
  • so i biber

Način pripreme:

1. Zapecite pinjole sa prstohvatom soli u tiganju dok ne promijene boju.

2. Isjecite krastavac na kockice. Paradajz takođe isjecite na kockice, ali tek nakon što odstranite unutrašnjost. Mladi luk isjecite na kolutiće.

3. Isjecite jednu zelenu i jednu crvenu svježu papriku na tanke trake, nakon što ih očistite od sjemenki. Druge dvije paprike ispecite. Isjecite i njih na trake.

4. U činiji pomiješajte paradajz, krastavce, listove zelene salate, svježe i pečene paprike, luk i listiće nane.

5. Za pesto sos u drvenoj posudi izdrobite pinjole, listiće bosiljka, oljušten čen bijelog luka i 1/3 fino izrendanog parmezana. Posolite i pobiberite. Dodajte maslinovo ulje.

6. Isjeckajte hleb na kockice i propržite ga u tiganju sa uljem oko četiri minuta, dok ne postane hrskav. Dodajte pesto sos u proprženi hleb i promiješajte.

7. Dodajte preprženi hleb sa pesto sosom u salatu. Odozgo narendajte ostatak parmezana.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.