Categories Salate

Mađarska salata

Sastojci:

400 g govedine bez kostiju
5 dl juneće supe
2 crvene paprike babure
200 g cherry paradajza
3 mlada crvena luka
2 mlada bijela luka
1/2 veze peršuna
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
suhi začin od povrća, biber

Priprema:

U manju šerpu sipati juneću supute dodati govedinu narezanu na rezance i kuhati dok meso ne omjekša, a supa ne uvri. Kuhanu govedinu procijediti i ostaviti da se ohladi.

Crvenu papriku izrezati na rezance, cherry paradajz  na polovine, mladi crveni i bijeli luk na kolutove, a peršun sitno isjeckati.

U odgovarajućoj zdjeli sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crveni i bijeli luk, papriku, paradajz i peršun.

U mješavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promiješati.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *