Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
400 g govedine bez kostiju
5 dl juneće supe
2 crvene paprike babure
200 g cherry paradajza
3 mlada crvena luka
2 mlada bijela luka
1/2 veze peršuna
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
suhi začin od povrća, biber
Priprema:
U manju šerpu sipati juneću supute dodati govedinu narezanu na rezance i kuhati dok meso ne omjekša, a supa ne uvri. Kuhanu govedinu procijediti i ostaviti da se ohladi.
Crvenu papriku izrezati na rezance, cherry paradajz na polovine, mladi crveni i bijeli luk na kolutove, a peršun sitno isjeckati.
U odgovarajućoj zdjeli sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crveni i bijeli luk, papriku, paradajz i peršun.
U mješavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promiješati.