Mediteranska salata

by | 24 Oktobra, 2013

mediteranska-salata

Sastojci:

  • 500 g očišćenih lignji
  • 1 manja glavica zelene salate
  • 300 g mladih tikvica
  • 2 crvene paprike roge
  • 200 g šampinjona

Za preljev:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 veza peršuna
  • mješavina začina

Priprema:
1. Lignje isjeći na tanke kolutove i obariti u slanoj vodi.
2. Mlade tikvice oprati pa zajedno sa korom isjeći na kolutove. Potom ih propržiti sa obje strane na malo ulja da porumene.
3. Paprike očistiti od peteljki i sjemena i isjeći na krupnije kocke te propržiti na vrelom ulju.
4. Šampinjone isjeći na četvrtine, a potom i njih propržiti na ulju da porumene.
5. Zelenu salatu razdvojiti na listove i isjeći na trake.
6. Posebno napraviti preljev: umutiti sok od limuna, balzamiko sirće, maslinovo ulje, sitno sjeckani peršun i začine po ukusu.
7. U činiji sjediniti lignje, papriku, tikvice i zelenu salatu. Preliti pripremljenim umakom i polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.